Booking.com

Geografie

De Dominicaanse Republiek is een land, gelegen op het oostelijk deel van het Hispaniola eiland in het Caribisch gebied. Het westelijke deel van het eiland wordt in beslag genomen door Haïti. De Dominicaanse Republiek beslaat 2/3 van het eiland. De Dominicaanse Republiek kent maar één landsgrens en dat is die met Haïti. In het oosten zorgt de zogenaamde Mona Passage voor een geschieding met Puerto Rico. De grens tussen de Dominicaanse Republiek en Haïti beslaat zo'n 360 kilometer. Door het veelzijdige landschap van de Dominicaanse Republiek komen er op het eiland verschillende klimaten voor. Meer informatie over het klimaat van de Dominicaanse Republiek is op deze pagina terug te vinden.

De meest toeristen die een reis ondernemen naar de Dominicaanse Republiek doen dit om er te genieten van zon, zee en strand. 's Werelds mooiste stranden zijn hier terug te vinden en dat over een kustljn van zomaar even 1288 kilometer. Wanneer u op zoek bent naar afkoeling of eens hoger gelegen gebieden wenst op te zoeken kunt u daarvoor terecht op de Pico Duarte. Met z'n 3175 meter is dit het hoogste punt in het Caribisch gebied. Het laagste punt van het land is het Lago Enriquillo dat is gelegen op een hoogte van -46 meter. Van een groot contrast gesproken...

De Dominicaanse Republiek kent verschillende schiereilanden. Bekendst is het schiereiland Samaná dat vaak wordt bezocht door verliefde koppeltjes. Het schiereiland wordt gekenmerkt door ongerepte natuur, uitgestrekte stranden, tientallen grotten en natuurlijk mag ook de hemelsblauwe zee niet in het kader ontbreken. Een tweede schiereiland is Barahona. Dit schiereiland is gelegen in het zuiden van de Dominicaanse Republiek en loopt door tot aan de Sierra de Baoruco.

Net ten zuidoosten van Hispaniola vinden we tot slot nog Isla Saona terug. Dit eiland behoort toe aan de Dominicaanse Republiek en kent een typisch tropisch klimaat. Isla Saona is een natuurreservaat en meteen één van de populairste daguitstappen voor reizigers die een bezoek brengen aan de Dominicaanse Republiek. Er worden op het eiland verschillende excursies georganiseerd die u meenemen langs de vele prachtige stranden en door de indrukwekkende natuur. Daarnaast kunt u hier diverse tropische vogels en zeevissen spotten. Ook snorkelaars zullen hier hun hartje kunnen ophalen.