Booking.com

La Romana

Algemeen:
La Romana is een stad gelegen aan de zuidkust van de Dominicaanse Republiek. De stad is gelegen ten zuiden van El Seibo en is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. De haven van La Romana wordt gebruikt voor de export van suiker. In de negentiende eeuw werd vanuit deze haven vooral hout geëxporteerd, maar die aantallen nemen af en worden gecompenseerd door de export van suiker. Voor de kust van La Romana vinden we het eiland Isla Catalina terug.

La Romana International Airport:
De La Romana International Airport werd geopend in het jaar 2000 en is sindsdien de aankomstplaats voor veel toeristen. Voor Belgen en Nederlanders is La Romana doorgaans nog veelal onbekend terrein. Zij verkiezen eerder de hotels in Punta Cana of Puerto Plata. De luchthaven van La Romana biedt niet alleen toegang tot La Romana zelf, maar ook tot andere steden in de directe nabijheid gelegen zijn zoals San Pedro de Macorís en natuurlijk ook Santo Domingo, de hoofdstad van het eiland. De toeristische infrastructuur, de prachtige zandstranden en de aanwezigheid van de internationale luchthaven zorgen er in ieder geval stuk voor stuk voor dat de populariteit van de regio bij toeristen aanzienlijk toeneemt. Het is vandaag de dag dan ook niet voor niets één van "de" populairste gebieden op het eiland.

Bezienswaardigheden:
In tegenstelling tot wat u misschien vermoedt kunt u niet alleen naar La Romana komen om er te genieten van zon, zee en strand. In de directe nabijheid bevinden zich immers eveneens verschillende bezienswaardigheden. Net buiten La Romana vinden we bijvoorbeeld het "Altos de Chavón" terug. Altos de Chavón is een replica van een Mediterraans dorpje en beschikt over verschillene studio's, gallerijen en zelfs restaurants. U kunt er daarnaast genieten van één van de vele shows in het prachtige amfitheater. Altos de Chavón is meteen één van de populairste locaties in de regio.

De haven van Romana (welke zoals eerder gezegd vooral voor export wort gebruikt) is privé eigendom en staat onder de supervisie van de Dominican Port Authority. De haven werd gebouwd in 1950 en heeft in het verleden veel betekend voor de economie van het land en de regio. Ook vandaag de dag is dat nog steeds het geval. De haven beschikt over twee verschillende terminals, één voor "commerciële activiteiten" en één voor toeristen.

Kaart:


Grotere kaart weergeven 


Het weer in La Romana: