Booking.com

Puerto Plata 

Algemeen:
Puerto Plata is gelegen aan de noordkust van de Dominicaanse Republiek, meer bepaald op de Atlantische Kustvlakte. Puerto Plata is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en telt zo'n 112.000 inwoners. Daarmee is het meteen de derde grootste stad van het eiland. Onderzoek heeft aangetoond dat Puerto Plata werd gesticht in 1496 door Bartholomeo, de broer van de bekende ontdekkingsreiziger Columbus. Hoewel Puerto Plata op toeristisch vlak moet onderdoen voor Punta Cana zijn er ook hier in de directe omgeving enkele grote en luxueuze resorts terug te vinden die bijzonder in trek zijn bij toeristen over de hele wereld. Vooral de resorts Playa Dorada en Costa Dorada zijn zeer populair.

Enige kabelbaan in de Caraïben:
Puerto Plata heeft de eer en het genoegen om zich eigenaar te mogen noemen van de enige kabelbaan in de Caraïben. De kabelbaan brengt een aanzienlijke hoeveelheid toeristen jaarlijks naar de 793 meter hoge Pico Isabel de Torres. Op de top van de berg kunt u genieten van een indrukwekkende Botanische tuin net als een replica van het bekende beeld van Jezus Christus in Rio De Janeiro.

Bezienswaardigheden:
Toeristen komen al lang niet meer alleen naar Puerto Plata om er te genieten van zon, zee en strand. In de directe omgeving bevinden zich immers ook een aantal bezienswaardigheden die een bezoekje meer dan waard zijn. De bekendste bezienswaardigheid is zonder twijfel het Fortaleza San Felipe. Het Fortaleza San Felipe is gebouwd in de 16de eeuw en heeft dienst gedaan als gevangenis onder het zeggenschap van Rafael Trujillo's. Het fort is gelegen dichtbij de haven van Puerto Plata en is absoluut een bezoekje waard. Wanneer u het toch niet zo heeft begrepen op het fort kunt u eveneens een bezoekje brengen aan het eveneens populaire amber museum. Ook La Isabela, een vestingsplaats die werd gebouwd door niemand minder dan Christoffel Columbus zelf is hier eveneens terug te vinden.

Gregorio Luperón International Airport:
Wanneer u als toerist een bezoekje wenst te brengen aan Puerto Plata kunt u er voor kiezen om vanuit België of Nederland al dan niet rechtstreeks naar de luchthaven Gregorio Luperón International Airport te vliegen. Dit is de luchthaven van het gebied van Puerto Plata en ontvangt dagelijks verschillende internationale vluchten. De vluchtduur van België en Nederland naar Puerto Plata wordt geschat op zo'n kleine 9 uur.

Kaart:


Grotere kaart weergeven 


Het weer in Puerto Plata: