Booking.com

Santo Domingo

Algemeen:
Santo Domingo is de hoofdstad van de Dominicaanse Republiek en werd als koloniale stad op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst. Toeristen die naar de Dominicaanse Republiek afreizen kunnen deze prachtige stad niet aan hun voorbij laten gaan. Veel van de belangrijkste bezienswaardigheden (om maar niet te zeggen de belangrijkste) zijn in deze stad terug te vinden.

Geschiedenis:
Santo Domingo werd oorspronkelijk gesticht op de oostelijke oever van de Rio Ozama onder de naam La Neuva Isabela door Don Bartolomé Colón. Al snel bleek echter dat er niet voldoende was nagedacht over de ligging. De stad werd vernietigd door cyclonen waarna er beslist werd om ze te verplaatsen naar de westelijke oever. Dit gebeurde in 1502 toen er voor het eerst sprake was van de naam "Santo Domingo". Later, namelijk van 1936 tot 1961 werd de naam van de stad aangepast in Ciudad Trujillo. Dit gebeurde op bevel van de toenmalige dictator Rafael Leónidas Trujillo. Vandaag is Santo Domingo de grootste stad op de Dominicaanse Republiek met ruim 3.166.000 inwoners. Meer geschiedenis is terug te vinden op deze pagina.

Bezienswaardigheden:
De belangrijkste bezienswaardigheden van het eiland zijn in Santo Domingo terug te vinden. Denk hierbij onder andere aan het bekende paleis van Diego Columbus, maar ook aan de Kathedraal van Santo Domingo. Deze Kathedraal wordt aanschouwd als de oudste kathedraal van de nieuwe wereld en dat alleen al maakt het een bezoekje waard. Ook de oudste stadspoort genaamd Puerta del Conde en de symbolische vuurtoren Faro a Colón zijn zonder enige twijfel een bezoekje waard. Voor meer informatie over de bezienswaardigheden bezoekt u de gelijknamige pagina.

Twee internationale luchthavens:
Santo Domingo beschikt over twee internationale luchthavens. Allereerst is er de internationale luchthaven Las Américas. De internationale luchthaven Las Américas is na de internationale luchthaven van Punta Cana de tweede grootste luchthaven van het eiland. De tweede internationale luchthaven is die van La Isabela. Deze luchthaven opende zijn deuren in 2006 en doet vooral dienst als vertrekplaats voor vluchten naar de andere Caribische eilanden. Hoewel Santo Domingo dus over twee internationale luchthavens beschikt komen de meeste toeristen uit België en Nederland nog steeds aan op de luchthavens van Punta Cana en Puerto Plata.

Kaart:


Grotere kaart weergeven 


Het weer in Santo Domingo: