Booking.com

Nieuws

De Dominicaanse Republiek komt doorheen het jaar doorgaans verschillende keren in het nieuws. Wanneer u een vakantie heeft geboekt naar dit prachtige land en u graag op de hoogte wenst te blijven van het laatste nieuws kunt u dat steeds op deze pagina terugvinden.


[22/08/2011] Irene wel degelijk uitgegroeid tot tropische storm
Zoals gisteren reeds werd verwacht is de storm Irene uitgegroeid tot een tropische storm. Dit meldt het zogenaamde NHC, het Amerikaans Nationaal Orkaan Centrum. Irene bedreigt echter niet alleen de Dominicaanse Republiek, maar ook Puerto Rico en Haïti zijn mogelijke slachtoffers. De tropische storm bevindt zich momenteel op zo'n 40 kilometer van San Juan. Het NHC meldt dat de orkaan mogelijk in kracht zal toenemen. Irene bereikt later vandaag de noordkust van Puerto Rico waarna ze tegen de avond de Dominicaanse Republiek zal bereiken.

[21/08/2011] Tropische storm Irene bedreigt de Dominicaanse Republiek
De storm Irene zal morgen mogelijk orkaankracht bereiken wanneer ze Hispaniola bereikt. Er wordt gewaarschuwd voor hevige regenval, overstromingen en zelfs gevaarlijke aardverschuivingen. Niet alleen de Dominicaanse Republiek, maar ook Haïti wordt bedreigt.  

[04/08/2011] Tropische storm Emily teistert Dominicaanse Republiek
Gisteren zijn in de Dominicaanse Republiek maar liefst 1.647 mensen geëvacueerd vanwege de tropische storm Emily. De tropische storm zorgde voor hevige neerslag waardoor verschillende woningen werden bedreigd. Vooral het zuiden van het eiland werd getroffen en daar vonden dan ook meteen de meeste evacuaties plaats. Ook op het naburige eiland Haïti werden inwoners uit risicogebieden dringend verzocht om veiligere oorden op te zoeken.

[01/08/2011] 23 doden en 1.288 mensen besmet door Cholera
In de Dominicaanse Republiek hebben inmiddels 23 mensen het leven gelaten door Cholera. Er wordt vermoedt dat er ook nog eens zo"n 1288 besmet zijn met de gevaarlijke ziekte. De cholera-epidemie brak in januari van dit jaar uit in Haïti waar de ziekte naar verwachting reeds meer dan 5000 slachtoffers heeft gemaakt. Cholera wordt verspreid via het water en kan zorgen voor ernstige diarree wat kan leiden tot uitdroging.