Booking.com

Reisadvies

Status:
Positief reisadvies. Het wordt door dominicaanse-republiek.be in geen geval afgeraden om een reis naar de Dominicaanse Republiek te ondernemen.

Algemeen:
Toeristen die een bezoek brengen aan de Dominicaanse Republiek hoeven in principe helemaal niets te vrezen. Toeristen vormen een belangrijke bron van inkomsten voor het land en daar zijn de inwoners zich zeer zeker van bewust.

Criminaliteit:
Net zoals in alle landen dient u ook in de Dominicaanse Republiek bij toeristische plaatsen op uw hoede te zijn voor diefstal. Het wordt aangeraden om uw identiteitsbewijs en eventuele reisdocumenten achter te laten in de kluis van het hotel (vergeet deze niet op slot te doen!). Probeer wel steeds een kopie van uw documenten en zeker van uw paspoort bij zich te hebben. Het wordt reizigers aangeraden om zo weinig mogelijk contant geld bij zich te dragen. Probeer ook het dragen van opvallende waardevolle voorwerpen te beperken. Zakkenrollers zijn vooral actief 's nachts in het uitgaansleven en in het openbaar vervoer. Wees ook aandachtig voor uw bagage wanneer u aankomt op de luchthaven.

Orkaanseizoen:
We willen onze bezoekers er attent op maken dat reizen tijdens het orkaanseizoen (eind mei tot eind november) enkele voor de hand liggende risico's met zich meebrengt. Wanneer er sprake is van een orkaan wordt u met aandrang gevraagd de instructies van de plaatselijke autoriteiten op te volgen. Stel u daarnaast in verbinding met uw touroperator om na te gaan welke maatregelen er eventueel worden genomen.