Booking.com

Bezienswaardigheden

Santo Domingo (hoofdstad)
Santo Domingo, hoofdstad van de Dominicaanse Republiek is eveneens terug te vinden op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Heel wat bezienswaardigheden in de Dominicaanse Republiek zijn eveneens in deze stad terug te vinden. Santo Domingo werd gesticht door Don Bartolomé Colón, de broer van Christoffel Columbus en huisvest de bekende kathedraal en het paleis van Diego Columbus.

Puerta del Conde
De Puerta del Conde, of beter gezegd de oude stadspoort die in Santo Domingo terug te vinden is, is vernoemd naar Conde de Peñalva. Hij verdedigde Santo Domingo in 1655 met succes tegen de Engelsen. De poort is gelegen aan het einde van de winkelstraat El Conde en biedt toeristen en inwoners van de Dominicaanse Republiek toegang tot het Park van de Onafhankelijkheid. Dit park vormt ook meteen het hart van de stad en is een populaire ontmoetingsplaats.

Paleis van Diego Columbus
Het Paleis van Diego Columbus is de voormalige woning van de zoon van Christoffel Columbus. Het was de oudste zoon die er zijn intrek had genomen nadat hij benoemd was tot gouverneur van de Nieuwe Wereld. Vandaag de dag is het een populair museum die toeristen eigenlijk niet mogen overslaan. Opmerkelijk is vooral dat tot op vandaag niet bekend is wie het paleis heeft ontworpen. Wie weet kom jij er bij jou bezoekje wel achter?! Van de oorspronkelijke 55 kamers die het gebouw telde blijven er vandaag nog maar 22 over.

Kathedraal van Santo Domingo
De bekende Kathedraal van Santo Domingo is de oudste kathedraal van de Nieuwe Wereld en bij toeristen bijzonder populair. De kathedraal is terug te vinden in de wijk Zona Colonial. De bouw van de kathedraal heeft aardig wat tijd gekost. Er werd gestart met het bouwen van de kathedraal in 1512 terwijl ze pas in 1541 werd ingezegend. De kathedraal is toegewijd aan de heilige Maria. Het was hier dat in de jaren '90 opschudding ontstond toen in de kathedraal een graf werd gevonden met daarop de naam van Christoffel Columbus. Er ontstond even twijfel over de locatie van het lichaam (men ging er altijd vanuit dat het lichaam in de Kathedraal van Sevilla lag), maar een DNA test bood uitsluitsel. De stoffelijke resten in de Kathedraal van Sevilla zijn wel degelijk die van Christoffel Columbus.

Playa Limon
Van Santo Domingo gaan we naar Punta Cana. Via een prachtige kustweg rijdt u vanuit Punta Cana immers naar Playa Limon, één van de mooiste stranden van de Dominicaanse Republiek. Hoge kokosbomen vormen hier het decor voor sublieme ontspanning. Een duik in het warme water nemen kan natuurlijk ook altijd of misschien geniet u liever vanop het strand van de dolfijnen en lamantijnen? In de wateren rond Punta Cana (en zo ook voor Playa Limon) komen ze immers maar wat vaak voor. Niet voor niets is Playa Limon voor reizigers een zeer bijzondere locatie die ze niet snel zullen vergeten.

Bayahibe
Op het eerste zicht lijkt Bayahibe niet zoveel bijzonders, maar wanneer u verder kijkt zult u zien dat er wel degelijk een unieke sfeer schuilgaat achter dit slaperige vissersdorpje. Het is vooral het nabijgelegen eiland Isla Saona die er voor zorgt dat heel wat toeristen kennismaken met dit pittoreske dorpje. Isla Saona maakt deel uit van een natuurpark en is vooral voor liefhebbers van snorkelen er waar paradijs. Isla Saona ligt op zo'n 45 minuten varen van Bayahibe en is zonder twijfel een bezoekje waard.

Faro a Colon
De Faro a Colon, ook wel de Colombus vuurtoren genoemd, is een 10 verdiepingen tellend bouwwerk dat werd opgetrokken ter ere van Christoffel Columbus. De Faro a Colon is bijzonder omdat het in staat is om boven de stad een kruis te projecteren. Volgens de legende zou dit de stad beschermen tegen ongewenste bezoekers. Het probleem bij het in werking laten treden van de Faro a Colon is echter dat de omliggende wijken dan zonder stroom komen te zitten. Omwille van deze reden moet u al erg veel geluk hebben om het beschermende kruis te zien verschijnen. Opmerkelijk is dat het graf van het bouwwerk het lichaam zou bevatten van Christoffel Columbus terwijl er wordt vanuit gegaan dat het lichaam zich in de Kathedraal van Sevilla bevindt. Binnenin het bouwwerk zijn interessante voorstellingen terug te vinden over de reize die Columbus heeft gemaakt. Absoluut een warme aanrader dus.

Fortaleza Ozama
Het Fortaleza Ozama is een complex dat dateert van de 16de eeuw. Het Fortaleza Ozama werd opgetrokken met maar één ding, het verdedigen van de haven en de stad tegen vijandelijke aanvallen. Voor toeristen kan het leuk zijn om de Torre del Homenaje te beklimmen. Eenmaal bovenaan aangekomen kunt u genieten van een subliem uitzicht over Santo Domingo. Prachtige foto's gegarandeerd!

Hanengevechten
Niet meteen bezienswaardigheid en het zal niet iedereen weten te bekoren, maar wanneer u altijd al eens een echt hanengevecht hebt willen zien kunt u hiervoor perfect terecht in de Dominicaanse Republiek. Gevechten vinden doorgaans steeds plaats op woensdag, zaterdag en zondag en kunnen duren tot in de vroege uurtjes. Hier wordt wekelijks flink wat geld ingezet, maar het kan er ook bloederig aan toegaan. U bent gewaarschuwd.

Museo de las Casas Reales
Als laatste bezienswaardigheid is er het Museo de las Casas Reales. Dit gebouw dateert van de 16de eeuw en is gelegen in Calle de las Damas. In het verleden werd het gebouw lange tijd gebruikt als zetel voor het Spaanse gezag. Later werd het terug in z'n originele staat hersteld en vandaag de dag is er het Museum van de Koninklijke Huizen in terug te vinden.