Booking.com

Gezondheid 

Algemeen
De Dominicaanse Republiek beschikt over een zeer goede private medische infrastructuur, maar de kostprijs er van ligt bijzonder hoog. Het wordt u als reiziger afgeraden om gebruik te maken van openbare medische infrastructuur daar deze ondermaats zijn. Het wordt u eveneens aangeraden om in het bezit te zijn van een degelijke reisapotheek en een goede reisverzekering af te sluiten voor het geval er zich toch een ernstig medisch voorval voor mocht doen.

Verplichte vaccinaties
Er zijn voor de Dominicaanse Republiek geen verplichte inentingen.

Leidingwater
U dient er bij een bezoek aan de Dominicaanse Republiek rekening mee te houden dat leidingwater lang niet altijd drinkbaar is. Het wordt dan ook steeds aangeraden om water uit flessen te drinken.

Malaria
In verschillende gebieden op de Dominicaanse Republiek komt Malaria voor. Vooral de provincie Altagracia kent een aanzienlijk aantal gevallen. Het wordt omwille van deze reden ten stelligste aangeraden om onder een muggennet te slapen en gebruik te maken van een muggenwerend middel op basis van DEET. Hou er rekening mee dat er zelfs in de uitstekende hotels van Punta Cana reeds gevallen van Malaria gemeld zijn en het ook daar aangeraden is om in ieder geval onder een muggennet te slapen.

Dengue-koorts
Naast Malaria is ook Dengue-koorts aanwezig op de Dominicaanse Republiek. Ter preventie van Dengue gelden dezelfde richtlijnen als voor Malaria het geval is. Helaas bestaat er tot op ogenblik van schrijven nog geen vaccin tegen Dengue. Dengue kan gevaarlijk zijn. Wanneer u vaststelt dat u te maken krijgt met symptomen onder de vorm van hoge koorts, spierpijn, gewrichtspijn en mogelijke huiduitslag dient u zo spoedig mogelijk een arts in te schakelen.

Rabiës
Hondsdolheid komt voor op de Dominicaanse Republiek. Het wordt aangeraden om zwervende dieren met rust te laten en ze in geen geval aan te raken. Een beet van een zwervend dier dient meteen uitgewassen te worden met water en zeep waarna het grondig ontsmet moet worden. Het wordt tot slot eveneens aangeraden om contact op te nemen met een arts die u eventueel een vaccin zal toedienen.

Overige
In de Dominicaanse Republiek komt meningitis voor. Verder zijn seksueel overdraagbare aandoeningen op uitgebreide schaal aanwezig en wordt het omwille van die reden aangeraden om u steeds voldoende te beschermen. Als laatste doet u er eveneens goed aan rekening te houden met het risico op reizigersdiarree. Op regelmatige basis uw handen wassen en drinkwater ontsmetten is essentieel.