Booking.com

Transport

Met het vliegtuig
Wanneer u vanuit België of Nederland naar de Dominicaanse Republiek wenst te vliegen zult u doorgaans landen op de luchthavens van Punta Cana of Puerto Plata. Dit zijn meteen ook de populairste toeristische plaatsen op het eiland. Vanuit België vliegen touroperators Thomas Cook Airlines en Jetairfly naar de Dominicaanse Republiek. Een directe vlucht naar Punta Cana duurt zo'n negen uur. Hou er rekening mee dat er soms gekozen kan worden voor een indirecte vlucht. In dit geval zult u eerst landen in bijvoorbeeld Venezuele of Cuba alvorens door te vliegen naar uw eindbestemming. Jetairfly kiest er dan weer vaak voor om op de terugweg een tussenlanding te maken in Montego Bay op Jamaica. In dit geval kan de vluchtduur aanzienlijk worden verlengd tot soms dertien à veertien uur. Reguliere luchtvaartmaatschappijen die vanuit Brussel naar de Dominicaanse Republiek vliegen landen doorgaans ook soms in de Verenigde Staten. Boekt u bijvoorbeeld een vlucht met Delta Air Lines, dan kunt u te maken krijgen met een tussenlanding in Atlanta. Vliegt u met United Airlines dan zult u als vanzelfsprekend van Brussel naar New York vliegen. Air Canada biedt dan weer vluchten aan via Toronto.

Kiest u er voor om vanuit Nederland (Amsterdam) te vertrekken, dan kunt u een beroep doen op onder andere KLM. KLM vliegt van Amsterdam via Parijs rechtstreeks naar Punta Cana zodat u niet te maken krijgt met een vervelende of langdurige overstap in één van de andere Zuid-Amerikaanse landen. Veelal is alleen de heenweg via een tussenlanding op Parijs en verloopt de terugweg dus rechtstreeks naar Amsterdam. In dit geval doet u er op de heenvlucht zo'n kleine 10 uur over en verloopt de terugvlucht in een kleine 9 uur. Wenst u met ArkeFly naar de Dominicaanse Republiek te vliegen? Ook dat is natuurlijk mogelijk, maar hou er rekening mee dat ook ArkeFly niet altijd rechtstreeks vliegt. Indien dit voor u een vereiste is doet u er goed aan om te vertrekken op donderdag en terug te vliegen op zondag. Op deze dagen zijn de vluchten doorgaans immers wel rechtstreeks.

Met de boot
Wanneer u met de boot naar de Dominicaanse Republiek wenst te varen zult u genoodzaakt zijn om in te schepen op een cruise. Verschillende cruiseschepen doen de Dominicaanse Republiek aan en bieden hun meevarenden de mogelijkheid om het eiland (kort) te ontdekken. Wanneer u ter plaatse met de boot wenst te varen kunt u hiervoor een beroep doen op de verschillende lokale touroperators. Zij bieden u graag de mogelijkheid om een boottocht op zee te maken (om bijvoorbeeld dolfijnen te spotten?). Het is daarnaast eveneens mogelijk om per pont de oversteek te maken naar de baai van Samana. Vanuit Bayahibe is het dan weer mogelijk om een bezoekje te brengen aan het prachtige eiland Isla Saona.

Met de auto
We gaan er niet vanuit dat het uw bedoeling is om vanuit Haïti de Dominicaanse Republiek per auto binnen te komen (iets wat we overigens ook niet aanraden). Wanneer u in de Dominicaanse Republiek zelf een auto wenst te huren zijn daar verschillende mogelijkheden voor. De Dominicaanse Republiek is dan ook natuurlijk een eiland dat zich perfect leent om per auto te gaan verkennen. Probeer bij het boeken van een huurauto wel altijd rekening te houden met de staat van de wegen. Een terreinwagen is dan ook geen overbodige luxe. Hou er wel rekening mee dat de wegen van de Dominicaanse Republiek behoorlijk gevaarlijk zijn en de chauffeur ten allen tijde goed bij de les dient te blijven. Hier wordt immers niet alleen van links, maar ook van rechts ingehaald. Daarnaast is de bewegwijzering vaak ondermaats en kijkt niemand er vreemd vanop wanneer een spookrijder hun pad kruist. U bent gewaarschuwd...

Met de trein of metro
Op de Dominicaanse Republiek rijden haast geen treinen of metro's. Alleen in de hoofdstad Santo Domingo is een metro terug te vinden. Er zijn wel plannen om in de toekomst een treinverbinding aan te leggen tussen Puerto Plata en Santiago, maar helaas zijn deze plannen tot op vandaag alleen nog maar bij plannen gebleven. Het mag duidelijk zijn dat u met een trein of metro op de Dominicaanse Republiek niet meteen ver zult komen.

Met de taxi
Er zijn verschillende taxi's aanwezig op de Dominicaanse Republiek. De gewone taxi zoals wij die kennen staan meestal geposteerd aan de verschillende hotels. Zij brengen toeristen naar waar ze maar willen, maar zijn vele malen duurder dan de gewone publiekelijke taxi's. Deze laatste zijn taxi's die een bepaalde route afleggen. Iedereen die mee wil kan op de route instappen. De taxi zit pas vol wanneer er vier personen op de achterbank hebben plaatsgenomen en twee op de zitbanken vooraan in de auto. Een goede plaats om contact te leggen met andere reizigers is het in ieder geval zeker en vast... Wenst u nog een andere vorm van taxi uit te proberen? Denk dan ook eens aan de motortaxi's. Deze taxi's brengen u snel van A naar B, maar gaan nooit buiten de stadsgrenzen. Last but not least zijn er nog de GuaGuas. Dit zijn taxibusjes die eigenlijk hetzelfde doen als de gewone publiekelijke taxi's, alleen kunnen er nog meer mensen in mee (wat de prijs doorgaans nog iets meer druk).


Tip! Twijfelt u over de benodigde reisdocumenten? Meer informatie hierover is terug te vinden op de reisdocumenten pagina.